Έμπρακτη ενίσχυση του νοσοκομείου Σπάρτης από τον σύλλογο φίλων του

Στις 14 Μαΐου στο πνευματικό κέντρο Σπάρτης έγινε εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης για τον εθελοντισμό, την εθελοντική αιμοδοσία και τη δωρεά μυελού των οστών. Επρόκειτο για συνδιοργάνωση με το περιφερειακό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού και το τμήμα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου.

Η νοσηλεύτρια – εκπαιδεύτρια κ. Χατζή αναφέρθηκε στον εθελοντισμό και οι ιατροί κ.κ. Μ. Καλκάνη και Ι. Κοντονής εξήγησαν με σαφήνεια και απλότητα τα οφέλη και πλεονεκτήματα της δωρεάς αίματος και μυελού των οστών, καθώς και των διαδικασιών λήψης τους.

Πολύτιμη ήταν η παρουσία των φοιτητών/-τριών της Νοσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, οι οποίοι είχαν την ευθύνη λήψης δείγματος σάλιου.

Ο σύλλογος ευχαριστεί θερμά όλους όσοι παρευρέθησαν, και ξεχωριστά εκείνους που έδωσαν δείγμα για να γίνουν δότες μυελού των οστών. Και όπως αναφέρει, δεν ήταν λίγοι.

Καλεί μάλιστα όλους όσοι μπορούν και επιθυμούν να γίνουν εθελοντές αιμοδότες ή δωρητές μυελού των οστών να απευθυνθούν στο νοσοκομείο Σπάρτης – τμήμα Αιμοδοσίας.

Τέλος, ο σύλλογος δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τη Λέσχη Μοτοσικλέτας Σπάρτης και όλους τους συντελεστές των αγώνων στη Βαμβακού για τη διανομή σχετικού έντυπου υλικού.

Παράσταση για την οικονομική ενίσχυση των σκοπών του

Στα τέλη Απριλίου, στον ίδιο χώρο, ο σύλλογος είχε οργανώσει τη θεατρική παράσταση “Το μπουφάν της Χάρλεϋˮ του Βασ. Κατσικονούρη. Μέλη του που αγαπούν το θέατρο και έχουν έντονο το αίσθημα της προσφοράς αφιέρωσαν πολύτιμο χρόνο αφενός για να ανέβει το έργο, αφετέρου για να ενισχυθεί οικονομικά ο σύλλογος.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στις κυρίες Κ. Κακαλέτρη και Π. Γαβαλά.

Ο σύλλογος ευελπιστεί να ανταποκριθεί στην επιθυμία πολλών, ώστε να παρουσιαστεί και πάλι η παράσταση.

Υπόσχεται τέλος ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την ενίσχυση του νοσοκομείου.