Αλληλέγγυα η Ομάδα Γυναικών Σπάρτης στις εργαζόμενες του Γηροκομείου

Κείμενο συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον αγώνα των εργαζομένων του Γηροκομείου Σπάρτης έδωσε στη δημοσιότητα η Ομάδα Γυναικών Σπάρτης:

“Η Ομάδα Γυναικών Σπάρτης χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζομένων γυναικών στο Γηροκομείο Σπάρτης «Οι Άγιοι Ανάργυροι» και συμπαρίσταται με όλες τις δυνάμεις της.

Ο αγώνας αυτός σημείωσε την πρώτη του νίκη, αφού είχε σαν αποτέλεσμα την υπογραφή νέων συμβάσεων αορίστου χρόνου για όλες τις εργαζόμενες, και δεν πέρασαν οι εκβιασμοί της εργοδοσίας για μείωση μισθών και απολύσεις. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως οι αγώνες των εργαζομένων και η αλληλεγγύη του κόσμου που στηρίζει αυτούς τους αγώνες φέρνουν αποτέλεσμα.

Η Ομάδα Γυναικών Σπάρτης στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων στο συγκεκριμένο χώρο μέχρι να λυθεί και το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, αυτό της μη καταβολής των δεδουλευμένων τους επί τετράμηνο.

Θεωρούμε ότι το πρόβλημα δεν θα έχει οριστική λύση όσο το Γηροκομείο και όλα τα ιδρύματα υγείας και πρόνοιας βρίσκονται σε χέρια ιδιωτών και όχι του κράτους, και στηρίζονται στον εθελοντισμό και τη φιλανθρωπία.

Η Υγεία και η Πρόνοια είναι κοινωνικό αγαθό, δικαίωμα κάθε ανθρώπου και υποχρέωση του κράτους να την παρέχει δωρεάν σε όλους, μέσα από ένα ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας και πρόνοιας.

Καλούμε τις γυναίκες και όλο το λαό της Σπάρτης και γενικότερα της Λακωνίας να σταθούν αλληλέγγυοι σ’ αυτόν το δίκαιο αγώνα και σε κάθε αγώνα εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους και αντιμετωπίζουν την επίθεση της εργοδοσίας”.