Ανάβαση στην κορυφή του Ταϋγέτου από τον ΕΟΣ

Taygetos

Taygetos

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί ανάβαση στην κορυφή του Ταϋγέτου, το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Ιουνίου, με διανυκτέρευση στο Ορειβατικό Καταφύγιο το βράδυ του Σαββάτου.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 5.00΄ το απόγευμα του Σαββάτου από τη Σπάρτη, με ΙΧ, για Ανώγεια – Παλαιοπαναγιά – Πηγή Μαγγανιάρη – Καταφύγιο ΕΟΣ Σπάρτης.

Στις 7.00′ το πρωί της Κυριακής θα γίνει η έναρξη της ανάβασης από το καταφύγιο για την κορυφή του Προφήτη Ηλία (2.404μ) από την κλασσική διαδρομή (μονοπάτι). Η επιστροφή θα γίνει από τα ίδια σημεία και η πορεία χαρακτηρίζεται μέτριας δυσκολίας, με διάρκεια περίπου 5.30΄ ώρες.

Απαραίτητα για τη συμμετοχή είναι η πολύ καλή φυσική κατάσταση, ορειβατικά -ή ανάλογης ποιότητας- άρβυλα, ο κατάλληλος για την εποχή εξοπλισμός (καπέλο, αντηλιακό, αδιάβροχο – αντιανεμικό κλπ) και επαρκής ποσότητα νερού.

Πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής και συνεννόηση για τις λεπτομέρειες, αυστηρά μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, στο συντονιστή της εξόρμησης κ. Τάσο Κουναβέλη (τηλέφωνο 6932902284).