Αν αγαπάτε τα σιροπιαστά, αυτή τη συνταγή για κανταΐφι θα τη λατρέψετε!

ΥΛΙΚΑ

⇒ 500 γρ. φύλλο κανταΐφι

⇒ 250 γρ. φρέσκο βούτυρο

⇒ 2 φλιτζ. καρύδι χοντροκομμένο

⇒ 3 κ.σ. ζάχαρη

⇒ 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά

⇒ 1 βανίλια (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 κ.σ. ανθόνερο)

⇒ 1 κ.σ. κανέλα

⇒ 1/2 κ.σ. γαρύφαλλο

⇒ φυστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο για το πασπάλισμα

Για το σιρόπι:

⇒ 3 φλιτζ. νερό

⇒ 5 1/2 φλιτζ. ζάχαρη

⇒ φλούδα λεμονιού

⇒ 2-3 σταγόνες χυμό λεμονιού

⇒ 1 ξυλάκι κανέλλα

⇒ 1 κ.γ. μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζετε πρώτα το σιρόπι βάζοντας όλα μαζί τα υλικά σ’ ένα κατσαρολάκι και αφήνοντας να βράσει για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει. Αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά.

Προχωρώντας στη γέμιση, ανακατεύετε τα καρύδια, τη ζάχαρη, την κανέλλα, το γαρύφαλλο, τη φρυγανιά και τη βανίλια.

Παίρνετε το φύλλο για το κανταΐφι και το ξεμπερδεύετε πολύ καλά να μην υπάρχουν κολλημένες ίνες (μαλλιά) μεταξύ τους. Παίρνετε μία ποσότητα φύλλου από το ξεμαλλιασμένο κανταίφι και γεμίζετε με μία κουταλιά της σούπας από το μίγμα με το καρύδι.

Τυλίγετε σε ρολάκι κλείνοντας τις άκρες δεξιά κι αριστερά για να μη φύγει η γέμιση.

Τοποθετείτε τα ρολόκια σε βουτυρωμένο ταψί.

Λιώνετε το βούτυρο και ρίχνετε μία κουταλιά της σούπας σε κάθε κανταΐφι.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ºC μέχρι να ροδίσουν, περίπου πενήντα με 60 λεπτά.

Μόλις ψηθούν, τα βγάζετε ζεστά και τα περιχύνετε σιγά-σιγά με το κρύο σιρόπι.

Αφήνετε το γλυκό να σταθεί και να απορροφήσει το σιρόπι και στη συνέχεια πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο φιστίκι.