Με αθρόα συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας, η οποία στην πρώτη αυτή συνάντηση για το 2017 παρουσίασε και το ετήσιο Ημερολόγιο, το οποίο κοσμείται από εξώφυλλα βιβλίων και πίνακες ζωγραφικής του λογοτεχνικού και καλλιτεχνικού τμήματος.

Το λόγο έλαβαν αρχικά τα μέλη του νέου διοικητικού σχήματος, κ.κ. Άννα Ζήτη, Ουρανία Μπούρτζινου, Ελένη Τζικάκου, Χάρης Βασιλάκος, Τάσος Βεκράκος, Γιώργος Δημακόγιαννης και Δημήτρης Διαμαντάκος, ευχόμενοι σε όλους μία δημιουργική χρονιά, γεμάτη υγεία και πρόοδο.

Ακολούθως, ο πρόεδρος του “Χείλωνα” αναφέρθηκε στο έργο των τελευταίων μηνών, καθώς και στις δραστηριότητες που δρομολογούνται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Πιο συγκεκριμένα, η ΕΠΔΛ προχώρησε στη δημιουργία ενός νέου τμήματος, του Κέντρου Σπαρτιατικών Μελετών, το οποίο βαδίζει σταθερά κερδίζοντας όλο και περισσότερους φίλους. Επιπλέον διοργάνωσε με επιτυχία παρουσιάσεις βιβλίων, στάθηκε αρωγός σε καλλιτεχνικές εκθέσεις, συμμετείχε ενεργά στο “Σπάρταθλον”, διεύρυνε τον αριθμό των μελών με νέες εγγραφές κι εξέδωσε ένα ιδιαίτερα αξιόλογο ημερολόγιο για το 2017 με κεντρικό άξονα το Χείλωνα το Λακεδαιμόνιο.

Αναφορικά με τον προγραμματισμό των προσεχών μηνών, το νέο ΔΣ μεταξύ άλλων φιλοδοξεί, με τη βοήθεια του δήμου Σπάρτης, να δημιουργήσει εντός του 2017 μία βιβλιοθήκη με έργα λακώνων συγγραφέων και ποιητών η οποία θα λειτουργεί και ως καλλιτεχνικό εργαστήρι, ενώ παράλληλα έχει βάλει μπρος για τη διοργάνωση μιας παραδοσιακής βραδιάς, ενός ποιητικού – λογοτεχνικού διαγωνισμού, μιας εκδήλωσης προς τιμήν του ιστορικού Σαράντου Καργάκου, καθώς και την πραγματοποίηση μιας μεγάλης καλλιτεχνικής έκθεσης με θέμα τη Λακωνία από το αντίστοιχο τμήμα της Ένωσης.