Απόκριες στο Δήμο Μονεμβασίας

0
330
apokries Monemvasia

apokries Monemvasia

Ένα πλούσιο πρόγραμμα αποκριάτικων εκδηλώσεων θα απολαύσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του δήμου Μονεμβασίας το τριήμερο 1-3 Μαρτίου.

Τα Σάββατο στο Κάστρο θα ξεκινήσει ένα διήμερο ταξίδι στο παρελθόν με βενετσιάνικες φιγούρες. Στις 4 το απόγευμα θα υπάρξει δραματοποίηση παραμυθιού από τη θεατρική ομάδα «Ιασθε Θεάτρω», ενώ στις 20.00΄ εντυπωσιακή θα είναι η διαδρομή με πυρσούς. Την ίδια μέρα, στις 17.00΄ στη Νεάπολη θα γίνει ο παραδοσιακός γάμος.

Την Κυριακή στις 16.00΄ στον Ασωπό θα πραγματοποιηθεί αποκριάτικη γιορτή καρναβαλιστών σε ξέφρενους ρυθμούς, ενώ την ίδια ώρα στη Νεάπολη παράλληλα με την παρέλαση θα υπάρξει και παιδικό πρόγραμμα με πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους. Στις 16.30΄ της Κυριακής στη Μονεμβάσια είναι προγραμματισμένη αποκριάτικη γιορτή στην κεντρική πλατεία.

Την Καθαρά Δευτέρα οι νεαπολίτες και όλοι οι επισκέπτες και φίλοι τους θα ξεφαντώσουν στην Πούντα με φασολάδα, λαγάνες, κρασί και μουσική.

Οι εκδηλώσεις διργανώνονται από το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας, Αληλλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δ. Μονεμβασίας σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους.