Εκπτώσεις στη Σπάρτη από τη Δευτέρα

ekptwseis

ekptwseis

Τη Δευτέρα 14 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και τις 30 Αυγούστου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης υπενθυμίζει στα μέλη του ότι:

Η αναγραφή διπλής τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση (δηλαδή της παλαιάς και της νέας) είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου τα προϊόντα εκτίθενται.

Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται, αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης αν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι.

Οι εκπτωτικές αναγγελίες θα πρέπει να είναι ακριβείς. Δηλαδή η κάθε παροχή να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

Οι κυρώσεις είναι βαρύτατες και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους.

Επιπλέον, διατηρείται το δικαίωμα διενέργειας προσφορών για τις επιχειρήσεις, μέχρι την τελευταία ημέρα πριν από τις εκπτώσεις.

Ο νόμος εξάλλου δίνει τη δυνατότητα στα εμπορικά καταστήματα να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή 20 Ιουλίου, ως πρώτη Κυριακή της περιόδου των θερινών εκπτώσεων. Οι εμπορικοί σύλλογοι σε πανελλαδικό επίπεδο τάσσονται στην πλειοψηφία τους κατά της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές. Ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης ενημερώνει τα μέλη του και το καταναλωτικό κοινό ότι τα καταστήματα την Κυριακή 20 Ιουλίου θα παραμείνουν κλειστά.