Από σήμερα οι αιτήσεις για το μεταλυκειακό έτος των ΕΠΑΛ

Ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου καλεί για υποβολή αιτήσεων στο μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας τους κατόχους απολυτηρίου και πτυχίου ΕΠΑΛ, ηλικίας έως 24 ετών, οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης.

Στο μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας θα εφαρμοστεί το δυικό σύστημα εκπαίδευσης (μαθητεία) με συνολική διάρκεια εννέα μηνών και θα περιλαμβάνει: α) μαθητεία με εκπαίδευση στο χώρο εργασίας και β) μαθήματα ειδικότητας στη σχολική μονάδα. Την ευθύνη υλοποίησης έχουν τα κατά τόπους ΕΠΑΛ, στα οποία και εγγράφονται οι μαθητευόμενοι, σε συνεργασία με τα αντίστοιχα εργαστηριακά κέντρα, στα οποία θα γίνεται το εργαστηριακό μάθημα ειδικότητας (7 ώρες). Οι μαθητευόμενοι θα συνάψουν σύμβαση μαθητείας με τον εργοδότη τους και θα έχουν όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που αναφέρονται στην υπ΄αριθμ. 26381/16-02-2017 ΚΥΑ.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου έως τη Δευτέρα 6 Μαρτίου και ώρα 14.00′.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε τις εργάσιμες ημέρες και ώρες με την ΠΔΕ Πελοποννήσου στο τηλέφωνο 2710 230116 και τη ΔΔΕ Λακωνίας στο 27313 63475.

Εδώ η ανάρτηση από το υπουργείο Παιδείας.