Την αναστάτωση που έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία αναφορικά με την υποβάθμιση του ΚΕΕΜ σε μονάδα εκπαίδευσης μεταφέρει στην ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο δήμαρχος Σπάρτης, Βαγγέλης Βαλιώτης. Στη σχετική επιστολή του, η οποία κοινοποιήθηκε και στους τρεις τοπικούς βουλευτές και αναδεικνύει επίσης την οικονομική διάσταση του θέματος, γράφει:

“Πληροφορηθήκαμε από το διαδίκτυο και τα ΜΜΕ ότι, από την Β’ ΕΣΣΟ του 2018, με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καταργούνται τα Κέντρα Εκπαιδεύσεως.

Στη Σπάρτη λειτουργεί Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών (ΚΕΕΜ) πάνω από 50 χρόνια και είναι άριστα συνδεδεμένο με την τοπική κοινωνία.

Διαθέτει, όπως εσείς γνωρίζετε καλύτερα, εξειδικευμένες εγκαταστάσεις, έμπειρα στελέχη και τεχνογνωσία, εξασφαλίζοντας όλα αυτά τα χρόνια την ομαλή ένταξη των νεοσυλλέκτων στις τάξεις του στρατού ξηράς.

Στις εγκαταστάσεις του λειτουργούν σχολές μαγείρων, αρτοποιών και οδηγών, οι οποίες χορηγούν στους αποφοίτους στρατιώτες πιστοποιητικό κέντρου επαγγελματικής κατάρτισης (ΚΕΚ).

Αν αληθεύουν οι πληροφορίες για την κατάργησή του, πρέπει να γνωρίζετε, παρόλο που φαίνεται ότι θα παραμείνει η λειτουργία του, ως μονάδα εκπαίδευσης, θα επιφέρει περαιτέρω επιδείνωση στην οικονομική κατάσταση της περιοχής και θα δυσκολέψει την αναπτυξιακή πορεία της Σπάρτης αλλά και της Λακωνίας.

Οι δημότες, ύστερα από αυτά τα δημοσιεύματα, είναι ανάστατοι και περιμένουν να μην ισχύσουν όλα αυτά που διαδίδονται.

Παρακαλώ να σταθμίσετε τα γεγονότα και να αποφασίσετε θετικά ώστε να μην γίνει καμιά αλλαγή στο ΚΕΕΜ Σπάρτης.

Στη Σπάρτη, λόγω της μακρόχρονης ιστορικής της διαδρομής, πρέπει να παραμείνει το Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών όπως ακριβώς λειτουργεί μέχρι σήμερα”.