Βελούδινη κρεμ μπρουλέ με τέσσερα μόλις υλικά!

0
766

Υλικά

⇒ 500 ml κρέμα γάλακτος

⇒ 2 βανίλιες

⇒ 100 γραμ. ζάχαρη (και έξτρα για το καραμέλωμα)

⇒ 6 κρόκους αυγών

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μαζί με τη βανίλια κι αφήνετε να πάρει βράση για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Κατεβάζετε από τη φωτιά.

Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να ασπρίσει. Ρίχνετε σιγά-σιγά την κρέμα στο μίγμα των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς.

Μοιράζετε το μίγμα σε πυρίμαχα φορμάκια ή σε ένα μόνο σκεύος. Γεμίζετε ένα ταψί με ζεστό νερό και τοποθείτε μέσα τα φορμάκια. Το νερό στο ταψί θα πρέπει να φτάνει στη μέση του κάθε μπολ. Βάζετε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για 40 λεπτά.

Λίγο πριν σερβίρετε πασπαλίζετε με ζάχαρη την κρέμα και καραμελώνετε χρησιμοποιώντας ένα μαγειρικό φλόγιστρο μέχρι να σκουρύνει η ζάχαρη.

Αν δεν έχετε φλόγιστρο, μπορείτε να βάλετε τα φορμάκια στην πάνω σχάρα του φούρνου και να ψήσετε στο γκριλ για 1,5 περίπου λεπτό.