Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού», οργανώνει την Κυριακή 25 Ιουνίου (ώρα 19.30′) τη γαστρονομική βραδιά «Λακωνικές γεύσεις με άρωμα ελιάς και ελαιολάδου», στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού.

Οι λάκωνες σεφ Νίκος Θωμάς και Χρήστος Βέργαδος θα μαγειρέψουν και θα παρουσιάσουν συνταγές βασισμένες στο ελαιόλαδο, τις οποίες το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει ενημέρωση από την επιστημονική ομάδα «Φοίνικας» για τα οφέλη του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου στην ανθρώπινη υγεία, ενώ η συγγραφέας Μαρία Καράμπελα θα αναπτύξει το θέμα «Γαστρονομικός πολιτισμός και ελαιόλαδο».

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το μουσείο στο τηλέφωνο 27310 89315 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10.00′ – 18.00′).