Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το πρωί και το απόγευμα της Παρασκευής 28/4, στη Σπάρτη και τους Μολάους αντίστοιχα, ημερίδες με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Οι δύο εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τους Δήμους Σπάρτης και Μονεμβασίας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας. Στόχος η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, και κυρίως των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης, ύστερα και από ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας, ανήκε στον αναπληρωτή γενικό γραμματέα Εσωτερικών Τζανέτο Φιλιππάκο, ο οποίος και παρέστη.

Τις ημερίδες παρακολούθησαν μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και πολίτες κάθε ηλικίας οι οποίοι ενημερώθηκαν με πρακτικά παραδείγματα, τόσο για τους κινδύνους που υπάρχουν στο διαδίκτυο όσο και για το πώς μπορούν να χειρίζονται τις εφαρμογές τους με ασφάλεια.

Κύριος ομιλητής ήταν ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αστυνομικός διευθυντής Γιώργος Παπαπροδρόμου, ο οποίος μαζί με τον ψυχολόγο της ΔΔΗΕ αστυνόμο β΄ Γιώργο Νάκο και την αστυνόμο β΄ Αδαμαντία Σταθάκη της ίδιας υπηρεσίας ανέπτυξαν τις παρακάτω θεματικές ενότητες:
• cyberbullying,
• κίνδυνοι που ελλοχεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και
• γενικότερα θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.

“Οι πολλαπλές και σημαντικές επιτυχίες που έχει να παρουσιάσει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ελληνικής αστυνομίας και το σπουδαίο έργο που επιτελούν τα εξειδικευμένα της στελέχη την καθιστούν τον πλέον αξιόπιστο συνομιλητή της κοινωνίας μας για θέματα ασφαλούς χρήσης των νέων τεχνολογιών” σημείωσε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο κ. Φιλιππάκος, ενημερώνοντας πως αντίστοιχες ενημερώσεις θα υλοποιηθούν τον Μάιο στο Γύθειο και τη Σκάλα.