Εάν απολαμβάνετε να περπατάτε στη φύση και διαθέτετε ελεύθερο χρόνο τα απογεύματα, η καινούργια δράση του Ορειβατικού Συλλόγου Σπάρτης σε συνεργασία με το Σύλλογο «Υπαίθριος Ζωή» απευθύνεται σε σας.

Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη θα πραγματοποιούνται μικρές, κοντινές και σύντομες εξορμήσεις για μια πρώτη ή πολλοστή γνωριμία με τα τοπικά μας μονοπάτια. Η διάρκεια των πορειών δεν θα υπερβαίνει τη μία ώρα ανάβασης και την ανάλογη ώρα επιστροφής. Ο καθένας, με το δικό του ρυθμό, καλύπτει όση απόσταση μπορεί και θέλει μέσα στη διάρκεια που θα καθοριστεί από τους συνοδούς: με τη συμπλήρωση αυτής της διάρκειας όλοι αρχίζουν την επιστροφή προς το σημείο εκκίνησης.

Δεν χρειάζεται να δηλώνετε συμμετοχή πριν από κάθε εξόρμηση. Αρκεί να διαθέτετε καλή φυσική κατάσταση, θετική διάθεση και να τηρείτε το ωράριο και τους ελάχιστους κανόνες που θα επιτρέψουν να απολαύσουν όλοι με ασφάλεια και χωρίς άγχος τη δραστηριότητα αυτή.

Επίσης δεν χρειάζεται να επιβαρυνθείτε με κάποιο ιδιαίτερο κόστος: η δράση στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά όλων και η μοναδική δαπάνη που συνεπάγεται η μετακίνηση στην αρχή κάθε μονοπατιού θα καλύπτεται με την εκ περιτροπής διάθεση των αυτοκινήτων από τους συμμετέχοντες οδηγούς.

Τα απαραίτητα εφόδια, επίσης, είναι πολύ λίγα: άνετα ρούχα, μακρύ παντελόνι ή φόρμα, κατάλληλα παπούτσια (αθλητικά), καπέλο και ένα μπουκάλι με νερό.

Σταθερό σημείο συνάντησης ο χώρος μπροστά από τη δημόσια βιβλιοθήκη Σπάρτης, στις 6 το απόγευμα ακριβώς.

Οι πορείες ξεκινούν τη Δευτέρα 18 Απριλίου, με διαδρομή από το Μυστρά (χώρος στάθμευσης του Μουσείου Φωτογραφικών Μηχανών «Τάκη Αιβαλή» αμέσως μετά την είσοδο στον οικισμό) στο Βλαχοχώρι.

Επόμενες ημερομηνίες:
– Τετάρτη, 20/4
– Δευτέρα 9/5 και Τετάρτη 11/5
– Δευτέρα 16/5 και Τετάρτη 18/5
– Δευτέρα 23/5 και Τετάρτη 25/5
– Δευτέρα 30/5 και Τετάρτη 1/6.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο 27310 26435, να στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] και να αφήσετε το e-mail σας για να ενημερώνεστε ως προς το πρόγραμμα.