Γρηγορότερο ίντερνετ στους περισσότερους οικισμούς της Μάνης αναμένεται τους επόμενους μήνες

Γρήγορο ίντερνετ στους περισσότερους οικισμούς της Μάνης αναμένεται μέσα στο α’ εξάμηνο του 2017, μετά την ολοκλήρωση του έργου “Rural Broadband, Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές Λευκές Περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας και Υπηρεσίες Εκμετάλευσης – Αξιοποίησης Υποδομών”.

Το έργο αφορά στην εγκατάσταση και λειτουργία ευρυζωνικής διαδικτυακής υποδομής, δηλαδή γρήγορου ίντερνετ, σε 5.493 “λευκές” αγροτικές και νησιωτικές περιοχές οι οποίες αντιστοιχούν σχεδόν στο 50% της ελληνικής επικράτειας. Στόχος είναι να συνδεθεί με το διαδίκτυο το μεγαλύτερο μέρος της Περιφέρειας που σήμερα δεν έχει καμία πρόσβαση στα οφέλη και τις ευκαιρίες της ψηφιακής τεχνολογίας.

Η αρχική πρόβλεψη του έργου -το οποίο είχε συνολικό προϋπολογισμό 161.077.032 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και χρηματοδοτείτο με τη μορφή ΣΔΙΤ από πόρους του επιχειρησιακών προγραμμάτων “Ψηφιακή Σύγκλιση” του ΠΕΠ “Μακεδονία – Θράκη” και “Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013”- έκανε λόγο για ολοκλήρωση μέσα στο 2015, ωστόσο αυτή μετατοπίστηκε για το α’ εξάμηνο του 2017.

Αναλυτικά οι περιοχές της Μάνης που θα αποκτήσουν πρόσβαση στις νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες (εκτός αυτών που ήδη έχουν) είναι οι οικισμοί του τέως δήμου Γυθείου, του τέως δήμου Οιτύλου, του τέως δήμου Ανατολικής Μάνης και του τέως δήμου Σμύνους.

(με πληροφορίες από την εφημερίδα “Μανιάτικη Αλληλεγγύη”)