Δημόσια Βιβλιοθήκη: Αφιέρωμα στην αφροαμερικάνικη ιστορία με προβολές ταινιών

0
390

Κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ο Φεβρουάριος είναι αφιερωμένος στην αφροαμερικάνικη ιστορία (black history month), με διαφορετικό κεντρικό θέμα κάθε φορά. Φέτος αυτό είναι «Η κρίση στην εκπαίδευση των μαύρων» (The Crisis in Black Education).

Στο πλαίσιο του εορτασμού αυτού θα υπάρχει δυνατότητα προβολής των παρακάτω ταινιών καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεβρουαρίου στον χώρο της δημόσιας βιβλιοθήκης Σπάρτης (όπου φιλοξενείται η Αμερικανική Γωνιά):

1) The Legacy of Rosa Parks (Η κληρονομιά της Ρόζα Παρκ).

2) Inspiring Figures: Duke Ellington and Ella Fitzgerald (Μορφές που εμπνέουν…: Ντιουκ Έλινγκτον και Έλλα Φιτζέραλντ).

3) Soundtrack for a Revolution [με ελληνικούς υπότιτλους] (The story of the American Civil Rights Movement of the 50s and 60s through its powerful music)
[Σάουντρακ (μουσική ταινίας) για μια Επανάσταση (Η ιστορία του κινήματος των αμερικανικών πολιτικών δικαιωμάτων του ’50 και του ’60 μέσα από τη δυναμική της μουσικής)].

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν κάποια από τις ταινίες μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 27310 26853, όλες τις εργάσιμες ημέρες, προκειμένου να καθορισθεί η ημέρα και ώρα προβολής. Το πρόγραμμα προβολών θα διαμορφωθεί με βάση τις αιτήσεις φορέων (σχολείων, φροντιστηρίων, συλλόγων) και επιπλέον θα προγραμματιστούν βραδινές προβολές για το κοινό, οι οποίες θα ανακοινωθούν εγκαίρως.

Επιπλέον η ταινία «Soundtrack for a Revolution» (με ελληνικούς υπότιτλους) θα προβάλλεται για το κοινό τρεις συνεχόμενες Τετάρτες (15/2, 22/2 και 1/3) και ώρα από 18.00′ έως 19.30′ στον 2ο όροφο της βιβλιοθήκης με ελεύθερη είσοδο.

Διοργανωτές είναι η δημόσια βιβλιοθήκη Σπάρτης και το μορφωτικό τμήμα της πρεσβείας των ΗΠΑ.