Διοικητήριο: Ευρεία σύσκεψη για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών

Σύσκεψη με θέμα «Αντιμετώπιση κινδύνων από ενδεχόμενη εκδήλωση δασικών πυρκαγιών και την εξέταση του βαθμού ετοιμότητας των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων» συγκάλεσε την Παρασκευή 5 Μαΐου η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, των πυροσβεστικών υπηρεσιών του νομού, τα μέλη του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας, εκπρόσωποι των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φορέων, δήμων και εθελοντικών οργανώσεων. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν θέματα ετοιμότητας και προετοιμασίας όσον αφορά στην οργάνωση της αντιπυρικής περιόδου. Έμφαση δόθηκε στην ετοιμότητα των υποδομών και του τεχνικού εξοπλισμού, στην ενημέρωση των πολιτών και στο συντονισμό των δράσεων για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Η κ. Τζανετέα δήλωσε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και σε διαρκή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, τόνισε όμως ότι είναι είναι ιδιαίτερα σημαντικό και οι πολίτες να είναι ευαισθητοποιημένοι στο θέμα της πρόληψης και να γνωρίζουν ότι πρέπει να ενημερώνουν άμεσα την πυροσβεστική σε περίπτωση πυρκαγιάς, ώστε να υπάρχει έγκαιρη αντιμετώπισή της.