Εγγυημένη συνταγή για γλυκές και αλμυρές κρέπες

0
1023

Υλικά

⇒ 4 αυγά

⇒ 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

⇒ 1 κ.γ. ζάχαρη

⇒ αλάτι

⇒ 2,5 φλιτζ. γάλα φρέσκο

⇒ 4 κ.σ. βούτυρο

⇒ βούτυρο για το τηγάνι

Για το γέμισμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι υλικά προτιμάτε, αλμυρά και γλυκά.

Εκτέλεση

Χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και το βούτυρο. Προσθέτετε τη ζάχαρη και το αλάτι. Ρίχνετε το αλεύρι τμηματικά μέχρι να έχετε έναν μέτριο χυλό. Αν το μίγμα σας βγει πολύ ρευστό, ρίχνετε λίγο ακόμα αλέυρι. Αντίστοιχα αν είναι σφιχτό προσθέτετε γάλα. Αφήστε το χυλό να δέσει για 30 λεπτά.

Βουτυρώνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Με την κουτάλα που σερβίρετε τη σούπα ρίχνετε μια κουταλιά και κουνάτε κυκλικά το τηγάνι να απλωθεί ο χυλός ομοιόμορφα. Ψήνετε την κρέπα για ένα λεπτό από τη μία πλευρά και ένα από την άλλη.

Καλή όρεξη!