Εκδήλωση βράβευσης μαθητών και ενημέρωσης με θέμα το λακωνικό πορτοκάλι

0
973

Το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Μυστρά διοργανώνουν εκδήλωση βράβευσης μαθητών και διάχυσης γνώσης με θέμα “Πορτοκάλι Λακωνίας: (Δια)Τροφή Αξίας… Θέμα Χημείας!”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Απριλίου και ώρα 11.30′ το πρωί στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Ελένη Παλούμπα, Msc χημικός, υπεύθυνη ΕΦΚΕ Λακωνίας

Θέμα: Ο διαγωνισμός της EUSO ως πολυπαραμετρική εμπειρία

11.45′ – 12.00′

Δρ Παναγιώτης Μπασουράκος, διαιτολόγος – διατροφολόγος

Θέμα: Μύθοι και αλήθειες για τις βιταμίνες

12.00′ – 12.20′

Συζήτηση – ερωτήσεις

12.20′ – 12.30′

Αναστασία Τριτάκη, Μ.Α. κοινωνιολόγος του ΕΕΕΕΚ Μυστρά

Θέμα: Η υιοθέτηση της μεσογειακής διατροφής στο ΕΕΕΕΚ Μυστρά

12.30′ – 12.45′

Γιωργία Γιαννουλέα, Msc χημικός

Θέμα: Ποσοτικός προσδιορισμός βιταμίνης C στο χυμό πορτοκαλιού

12.45′ – 13.00′

Μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στον τοπικό διαγωνισμό EUSO 2018

Θέμα: Μετρώντας τη βιταμίνη C σε χυμούς στην κουζίνα μας!

13.00′ – 13.15′

Απονομή επαίνων και βεβαιώσεων συμμετοχής στον τοπικό διαγωνισμό για την EUSO

13.10′ – 13.25′

Προσφορά εύγευστων πορτοκαλοεδεσμάτων από:

  • μαθητές και εκπαιδευτικούς του ΕΕΕΕΚ Μυστρά

  • τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας Εσπεριδοειδών (ΑΣΕΕ) Αμυκλών Λακωνίας

  • τον σεφ Νίκο Ζιάβρα, εστιατόριο “Εν Χατίπι”

  • την Εύα Αθανασιάδη, αρτοποιό-ζαχαροπλάστη “Καφέ ΚΤΕΛ Σπάτης”

13.25′