Εκδήλωση για την προστασία των Βατίκων και του Παυλοπετρίου

Vatika (foto me pigi)

Το ελληνικό παράρτημα της οργάνωσης “Arch International” προσκαλεί όλους στην εκδήλωση με τίτλο «Παυλοπέτρι και όρμος Βατίκων – «Η Ωραία Κοιμωμένη» ξύπνησε… Μήνυμα από τη Θάλασσα», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στις 7.00΄ το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Limira Mare» της Νεάπολης.

Την εκδήλωση στηρίζουν ο σύλλογος «Τουλίπα Γουλιμή», η Ομοσπονδία των Βατικιώτικων Συλλόγων στην Αττική και το Σωματείο Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων «Ο Ξένιος Ζευς».

Πρόγραμμα της εκδήλωσης

1) Barbara Jean Euser (πρόεδρος του ελληνικού παραρτήματος της “Arch International”): «Το Παυλοπέτρι στα 50 απειλούμενα μνημεία του πλανήτη – Επιπτώσεις – Επιβαλλόμενες δράσεις».

2) Γιάννης Ψαρράκης (γραμματέας του συλλόγου «Τουλίπα Γουλιμή»): «Όρμος Βατίκων και παράκτια ζώνη – Ανθρωπογενείς πιέσεις και ρυπάνσεις – Ανακοίνωση των αναλύσεων που διενεργήθηκαν από το ΕΛΚΕΘΕ, το δήμο Μονεμβασίας και το σύλλογο Τουλίπα Γουλιμή».

3) Μάγδα Σωτηριανού, μέλος της “Arch International” και του συλλόγου «Τουλίπα Γουλιμή»: «Εξαφάνιση της Ποσειδωνίας – Ο όρμος των Βατίκων χάνει τη Ζωή του».

4) Εκπρόσωπος του σωματείου «Ο Ξένιος Ζευς»: «Τουριστική ανάπτυξη και περιβαλλοντική προστασία».

Θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί των επισήμων, τοποθετήσεις των παρισταμένων και δημόσιος διάλογος.

πηγή & φωτό: vatika-lakonia.blogspot.gr