Εκδήλωση μνήμης στον Ταΰγετο για την 3η Μεραρχία του Δημοκρατικού Στρατού

0
866

Παρά τον βροχερό καιρό, πλήθος κόσμου παρευρέθη στην εκδήλωση τιμής των μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και τον άλλων αγωνιστών της δεκαετίας 1940-1950 και στα αποκαλυπτήρια μνημείου για τους νεκρούς της 3ης μεραρχίας ΔΣΕ, που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 28/5 στο 32ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Καλαμάτας – Σπάρτης. Ομιλητής ήταν ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Στο μνημείο κατέθεσαν στεφάνια η ΚΕ του ΚΚΕ, η ΚΝΕ και η Γεωργία Ρογκάκου, αδελφή του Βαγγέλη Ρογκάκου, πολιτικού επιτρόπου της 3ης μεραρχίας του ΔΣΕ. Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης όταν ο Αλέκος Τσουκόπουλος, εγγονός του ομώνυμου ταγματάρχη του ΔΣΕ, παράδωσε στην ΚΕ του ΚΚΕ το όπλο του Δημήτρη Γιαννακούρα – Πέρδικα, που υπήρξε ταγματάρχης της 3ης μεραρχίας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, την Παρασκευή 26/5 είχε πραγματοποιηθεί πολιτική συγκέντρωση της τομεακής επιτροπής Λακωνίας του ΚΚΕ σε ξενοδοχείο της Σπάρτης.

Ομιλητής της βραδιάς ήταν ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ, που αντικατέστησε τον γγ Δ. Κουτσούμπα, ο οποίος δεν παρέστη λόγω του θανάτου της μητέρας του.