Εκπαίδευση φοιτητών ιατρικής στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης

ekpaideysi

ekpaideysi (1)

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ιατρική Απόβαση – 2015», φοιτητές από τις ιατρικές σχολές Αθηνών, Πατρών, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Λάρισας, Αλεξανδρούπολης και Κρήτης, θα εκπαιδευτούν και θα συνδράμουν στο δύσκολο έργο του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το χρονικό διάστημα από 20 Ιουλίου έως 30 Αυγούστου.

Το πρόγραμμα διοργανώνεται από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητώνekpaideysi Ιατρικής Ελλάδος (ΕΕΦΙΕ) και έχει ως σκοπό την ενίσχυση του έργου των ιατρών των μονάδων υγείας (νοσοκομείων, κέντρων υγείας, περιφερειακών ιατρείων) με φοιτητές ιατρικής σε ακριτικά νησιά και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΚΥ Αρεόπολης είναι το μοναδικό στην Πελοπόννησο που εκπαιδεύει φοιτητές. Προϋπόθεση είναι να έχουν ολοκληρώσει το τέταρτο έτος σπουδών.

Ευχαριστούμε θερμά την ΕΕΦΙΕ για την επιλογή του ΚΥ Αρεόπολης ως ένα από τα κέντρα υγείας της χώρας μας που θα εκπαιδευτούν φοιτητές ιατρικής, καθώς και το δήμο Ανατολικής Μάνης και ιδιαίτερα το δήμαρχο κ. Πέτρο Ανδρεάκο για την έμπρακτη συνεισφορά του στην εξεύρεση χώρου φιλοξενίας των φοιτητών.

Ο διευθυντής του ΚΥ Αρεόπολης

Δρ Ανάργυρος Δ. Μαριόλης