ΕΛ.ΑΣ.: Επιχείρηση με έντεκα συλλήψεις

CD's - DVD's

CD's - DVD's

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 28/2. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 222 άτομα, καθώς και σε εκατόν 157 οχήματα.

Προσήχθησαν συνολικά τριάντα έξι άτομα, ενώ έντεκα συνελήφθησαν: ένας αλλοδαπός για καταδικαστικά έγγραφα και παράβαση του νόμου περί πνευματικής Ιδιοκτησίας, μία ρομά για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, δύο ομόφυλοί της για παράβαση περί του Τελωνειακού Κώδικα και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ένας αλλοδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί δημόσιας υγείας, ένας αλλοδαπός για παράβαση του ΚΟΚ, και πέντε αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.

Ακόμη εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις κλοπών σε αποθήκη και όχημα στο Γεράκι και στη Σπάρτη, και σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος ενός 33χρονου και ενός 27χρονου ρομά, αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βεβαιώθηκαν συνολικά είκοσι επτά παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και μία παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 19 συσκευασίες με αρώματα, οι οποίες θα αποσταλούν στο τελωνείο Γυθείου για προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών. Τέλος, κατασχέθηκαν στο Βλαχιώτη 83 cd και 92 dvd που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία γνησιότητας, για τα οποία συνελήφθη ένας 55χρονος νιγηριανός, αφού δεν διέθετε παραστατικά στοιχεία αγοράς-πώλησης.