Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης: Εκπτώσεις 2 – 10 Μαΐου

0
212
katastimata

katastimata

Σύμφωνα με το νόμο, η πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές (δηλαδή οι εκπτώσεις) επιτρέπεται πλέον τέσσερις φορές το χρόνο, ως εξής:

α) Τακτικές εκπτώσεις: Από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου και από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

β) Ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι: Το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Οι δέκα ημέρες των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες, άρα τελευταία ουσιαστικά ημέρα των εκπτώσεων είναι το Σάββατο, 10 Μαΐου.

Στο πλαίσιο αυτό, η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος θα ξεκινήσει την Παρασκευή 2 Μαΐου και θα λήξει το Σάββατο 10 Μαΐου 2014. Οι εκπτώσεις αρχίζουν στις 2/5, λόγω της υποχρεωτικής αργίας που κηρύχθηκε η Πρωτομαγιά, με απόφαση του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.