Ο Μουσικός Σύλλογος «Φίλοι της Μουσικής – Η Ταϋγέτη» σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας πραγματοποίησε στις 8 Απριλίου (Σάββατο του Λαζάρου) συναυλία στην αίθουσα του διοικητηρίου Λακωνίας.

Έλαβαν μέρος η τετράφωνη μεικτή χορωδία του συλλόγου με την επωνυμία «Μιχ. Μαχαίρας» υπό τη διεύθυνση της κ. Φωτεινής Σακκέτα και η μεικτή χορωδία του Άστρους Κυνουρίας υπό τη διεύθυνση του κ. Κουτίβα. Η εκδήλωση ήταν απολύτως επιτυχημένη τόσο από καλλιτεχνική άποψη όσο και από προσέλευση του φιλόμουσου κοινού.

Μετά το καλωσόρισμα και τις ευχές για το Πάσχα από τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Κων. Κατσώνη, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Τζανετέα στον σύντομο χαιρετισμό της συνεχάρη την «Ταϋγέτη» για τη διαρκή και ποιοτική προσφορά της στα πολιτιστικά δρώμενα της Σπάρτης επί είκοσι και πλέον έτη.

Το πρόγραμμα άνοιξε η χορωδία της «Ταϋγέτης» με ύμνους από τη λειτουργία του Δημ. Παπαποστόλου. Ακολούθησε το υπέροχο τροπάριο της Κασσιανής σε σύνθεση του αείμνηστου σπαρτιάτη μουσουργού Μιχ. Μαχαίρα˙ ένα έργο υψηλών απαιτήσεων, που η χορωδία απέδωσε θαυμάσια. Το πρόγραμμα έκλεισε με γνωστά τραγούδια ποιοτικού ρεπερτορίου που ενθουσίασαν το κοινό. Στο πιάνο συνόδευε η κ. Βαλέρια Ντον.

Ακολούθησε η μεικτή χορωδία του Άστρους με ύμνους και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Το φιλόξενο κοινό της πόλης μας χειροκρότησε θερμότατα στο τέλος του προγράμματος.

Το φινάλε βρήκε και τις δύο χορωδίες επί σκηνής να ερμηνεύουν Θεοδωράκη.

Τη συναυλία έκλεισε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ο οποίος με τον μεστό και συγκινητικό λόγο που τον χαρακτηρίζει εξήρε την προσφορά του συλλόγου της «Ταϋγέτης» και έδωσε τις πατρικές του ευχές για τις άγιες ημέρες.

Τον ιδιαίτερα κομψό διάκοσμο της αίθουσας επιμελήθηκε το ΔΣ του συλλόγου, το οποίο τέλος ευχαρίστησε όλους τους παρευρικόμενους για τη στήριξή τους στις προσπάθειές του, ευχόμενο σε όλους «Καλή Ανάσταση».