Επαγγελματική συνταγή για λαχταριστή σοκολατόπιτα

0
2499

ΥΛΙΚΑ

⇒ 1 φλ. τσαγιού μαργαρίνη ή βούτυρο

⇒ 5 αυγά

⇒ 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη

⇒ 1 φλ. τσαγιού φουντούκια αλεσμένα

⇒ 1 φλ. τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο (για όλες τις χρήσεις)

⇒ 4 κ.σ. κακάο

⇒ 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

⇒ 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος

⇒ λίγο αλάτι

(για το γλάσο)

⇒ 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

⇒ 125 γρ. κουβερτούρα (σε κομματάκια)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Χτυπάτε με μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά. Προσθέτετε και τα λιωμένα υλικά. Ανακατεύετε τα στερεά υλικά (αλεύρι, φουντούκι, κακάο, αλάτι) και τα ρίχνετε στο μίγμα.

Τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

Για το γλάσο, ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και ρίχνετε μέσα την κουβερτούρα σε κομματάκια. Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.

Αφήνετε τη σοκολατόπιτα να κρυώσει και την περιχύνετε με το γλάσο.