Επαναφέρουν το ζήτημα του 6ου Δημοτικού οι κάτοικοι του Νέου Κόσμου

6o dimotiko sxoleio Spartis

6o dimotiko sxoleio Spartis

Επιστολή προς τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο της επιτροπής παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και Δήμου Σπάρτης για την πράξη «6ο Δημοτικό Σχολείο – 7ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης», κ. Παναγιώτη Αργυρόπουλο, απευθύνει η επιτροπή κατοίκων Νέου Κόσμου – Ψυχικού Σπάρτης.

Με αυτήν ζητούν την ουσιαστική λειτουργία της επιτροπής παρακολούθησης (μέσα στις θεσμικές της αρμοδιότητες), ώστε τα χρονοδιαγράμματα των φάσεων υλοποίησης του 6ου Δημοτικού Σχολείου – 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης να τηρηθούν χωρίς υπερβάσεις -και αν είναι δυνατόν να συντομευθούν- προκειμένου να υλοποιηθεί αυτό το σημαντικό για την εκπαίδευση έργο, το οποίο εκκρεμεί από το 1986 (!)

Όπως γνωρίζετε”, αναφέρουν προς τον κ. Αργυρόπουλο οι κάτοικοι, “το 6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης είναι ιδρυμένο με απόφαση του υπουργείου Παιδείας και είναι αγορασμένο το οικόπεδο για την ανέγερσή του στο Ο.Τ. 175 της Σπάρτης. Συνεπώς συντρέχουν ΟΛΟΙ οι απαιτούμενοι όροι, ώστε να υλοποιηθεί το έργο αυτό χωρίς άλλες καθυστερήσεις”.

Η επιτροπή των κατοίκων, που επί 29 χρόνια αγωνίζονται για να αποκτήσει σχολείο η συνοικία τους, δηλώνουν τέλος ότι θα παρακολουθούν από κοντά την εξέλιξη της προγραμματικής σύμβασης και σε τακτά χρονικά θα ζητούν από την επιτροπή παρακολούθησης ενημέρωση για τα στάδια και τους ρυθμούς υλοποίησής της. “Ευελπιστούμε ότι ΚΑΙ με τη δική σας θεσμική συμπαράσταση”, απευθύνουν προς τον αντιδήμαρχο, “θα είμαστε σε θέση σε τέσσερα χρόνια από σήμερα (σύμφωνα με τη σύμβαση) να ακούσουμε να χτυπά, επιτέλους, το πρώτο κουδούνι λειτουργίας του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης”.