Επιστολή Δερτιλή για τη στήριξη των ασφαλισμένων στις περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές

Έγγραφο στον διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης Αθανάσιο Μπακαλέξη απέστειλε η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Βασιλική Δερτιλή, με το οποίο ζητά να ενεργοποιηθεί η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τα μέτρα στήριξης των ασφαλισμένων στις περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, μεταξύ των οποίων και εκείνες του νομού μας.

Μνημονεύοντας τη σχετική απόφαση του περασμένου Σεπτεμβρίου, η οποία μεριμνούσε για τη στήριξη επιχειρήσεων, εργοδοτών ή ασφαλισμένων των πληγεισών περιοχών (λχ με διευκολύνσεις καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών), η πρόεδρος παρατηρεί πως “δυστυχώς, πέντε σχεδόν μήνες μετά την έκδοσή της, η εγκύκλιος αυτή δεν έχει πραγματοποιηθεί σύμφωνα με διαμαρτυρίες μελών του Επιμελητηρίου μας”. Σε επικοινωνία δε του Επιμελητηρίου με την τοπική υπηρεσία του ΕΦΚΑ, διαπιστώθηκε έλλειψη των απαιτούμενων εγκυκλίων – οδηγιών του οργανισμού και προγραμματισμού του πληροφοριακού συστήματος.

Ως εκ τούτου, η κ. Δερτιλή απευθύνει θερμή παράκληση προς τον φορέα να εξετάσει άμεσα το ζήτημα και να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες.