Εργατική Πρωτομαγιά στο Εργατικό Κέντρο Λακωνίας

0
244
Ergatiko Kentro Lakonias

ergatiki protomagia

Με την ακόλουθη ανακοίνωση, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λακωνίας καλεί όλους να τιμήσουν την εργατική Πρωτομαγιά την Παρασκευή 1η Μαΐου στις 10.00′ το πρωί στην αίθουσα συγκεντρώσεών του:

Η εργατική πρωτομαγιά είναι μέρα μνήμης αλλά και αγώνων για τα δικαιώματα και τη ζωή της εργατικής τάξης.

Στόχος μας είναι να αναδείξουμε πως η εργατική τάξη ό,τι κέρδισε το κέρδισε με σκληρούς αγώνες σε σύγκρουση με την αστική τάξη, τις κυβερνήσεις και τους μηχανισμούς της.

Το μέγεθος της επίθεσης που έχουμε δεχθεί στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα επιβάλλει σε όλους να ενώσουμε της δυνάμεις μας, ώστε να αποτρέψουμε τις πολιτικές που κατέστρεψαν ό,τι με κόπο αποκτήσαμε τα τελευταία εκατό χρόνια.

Γι’ αυτό,

Απευθύνουμε προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζομένους, ανέργους, νέους, συνταξιούχους και πολίτες του νομού, καλώντας τους σε μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση.

Απαιτούμε έναν κόσμο δικαιότερο, χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια, καταπίεση, εξαθλίωση, αδικία, κοινωνική διάκριση, έναν κόσμο ισότητας, ευημερίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης.

Τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της τάξης μας, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν με την ίδια τη ζωή τους τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, την ισότητα, την ελευθερία και την ειρήνη, οφείλουμε όλοι μαζί να δώσουμε το «παρών» την 1η Μάη 2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.00′ πμ στην αίθουσα συγκεντρώσεων του Εργατικού Κέντρου Λακωνίας”.