Ερώτηση στη Βουλή για τα σπήλαια Διρού

«Η αξιοποίηση των σπηλαίων του Διρού, ενός κορυφαίου παγκοσμίως μνημείου της φύσης, αποτελεί ζήτημα υψηλής ιεράρχησης», τονίζει η βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ κ. Φεβρωνία Πατριανάκου σε ερώτησή της στη Βουλή, με την οποία ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να λάβουν τα αναγκαία μέτρα, ώστε να καταστούν ξανά τα σπήλαια πόλος προσέλκυσης τουριστών.

Η ίδια επισημαίνει τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην πορεία του έργου της αποκατάστασης και ανάδειξης των σπηλαίων και κτιριακών εγκαταστάσεων του Διρού, επικαλούμενη και σχετική απάντηση του υπουργείου Ανάπτυξης σε προγενέστερη παρέμβασή της, για το ίδιο θέμα, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Ζητά δε να ενημερωθεί αναλυτικά για τους λόγους των καθυστερήσεων του αδιαμφισβήτητης αξίας έργου, καθώς και για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του.

Επιπλέον, διαρκώς πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες για τα προβλήματα στην επισκεψιμότητα, η οποία φέρεται ότι έχει μειωθεί σημαντικά σε επίπεδο ετήσιων επισκεπτών. Γι΄αυτό η κ. Πατριανάκου ζητά αναλυτικά στοιχεία για την κατ’ έτος επισκεψιμότητα των σπηλαίων, τόσο σε επίπεδο εγχώριου και ξένου τουρισμού όσο και σε επίπεδο σχολικών επισκέψεων.

Τέλος, ρωτά περαιτέρω τους αρμόδιους υπουργούς ποια μέτρα έχουν ληφθεί, και με την επιστημονική ευθύνη ποιου φορέα, για την αντιμετώπιση του παράγοντα της μικροχλωρίδας.