Εύκολη μηλόπιτα με τραγανή ζύμη

0
2642

(Συνταγή της κ. Χρυσούλας Παπαδοπούλου)

Ζύμη

⇒ 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
⇒ 1 ποτήρι του νερού ηλιέλαιο
⇒ 1 ποτήρι του νερού κρασί (κατά προτίμηση λευκό)
⇒ 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
⇒ 1/2 γλυκού κανέλλα

Γέμιση

⇒ 4-5 μεγάλα μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες
⇒ 3-4 κουτ. σούπας ζάχαρη
⇒ 1 φλυτζάνι καρύδια
⇒ 1 φλυτζάνι σταφίδες
⇒ Κανέλλα
⇒ Ζάχαρη άχνη για το τέλος

Εκτέλεση

Βάζετε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί (πρώτα τα υγρά και στη συνέχεια τα στερεά) σ’ ένα μπολ και ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί μία μαλακή ζύμη.
Χωρίζετε τη ζύμη στα δύο. Ανοίγετε το πρώτο κομμάτι σε φύλλο και το απλώνετε σε ένα μεγάλο ταψί που έχετε λαδώσει.

Κόβετε σ’ ένα μπολ τα μήλα σε στενές φέτες και προσθέτετε τη ζάχαρη, την κανέλλα, τα καρύδια και τις σταφίδες. Τρίβετε λίγο το μείγμα με τα χέρια να ενωθούν τα υλικά.

Στρώνετε το μείγμα πάνω στο ταψί με το φύλλο.

Ανοίγετε και το δεύτερο φύλλο με τη βοήθεια λαδόκολλας (βάζετε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και ανοίγετε με τον πλάστη) και το στρώνετε πάνω από τη γέμιση.

Ψήνετε στους 190 βαθμούς (κάτω και αέρα) για 45 με 50 λεπτά.

Μόλις παγώσει η μηλόπιτα, την πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.