Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Άγιο Νικόλαο Σπάρτης

Το απόγευμα της Μ. Τρίτης ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Νυμφίου στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Σπάρτης. Επίκαιρα μίλησε στο πολυπληθές εκκλησίασμα ο ιεροκήρυκας της ιεράς μητροπόλεως πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Ευστάθιος Πορφύρης, ο οποίος αναφέρθηκε στην προδοσία του Ιούδα και στη μετάνοια της αμαρτωλής γυναίκας, θέλοντας να επισημάνει ότι πρέπει να βρισκόμαστε διαρκώς σε πνευματική εγρήγορση, αλλά και ότι ποτέ δεν είναι αργά για μετάνοια αφού ο Κύριος έχει συνεχώς ανοικτή την αγκαλιά Του για να μας υποδεχθεί.

Το περίφημο τροπάριο της υμνογράφου οσίας Κασσιανής έψαλε η εκκλησιαστική χορωδία του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Δημητρίου Αθανασόπουλου.

Με την ολοκλήρωση της ακολουθίας ο σεβασμιώτατος συνεχάρη τη χορωδία για την εξαιρετική παρουσία της, υπογραμμίζοντας τη συνέπειά της επί τριάντα επτά συναπτά έτη και τη συμβολή της στην πνευματική πανδαισία της συγκεκριμένης ημέρας. Παράλληλα προέτρεψε τους πιστούς να νιώσουν με όλη τους την καρδιά τη διπλή υπόσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ως Θεού και Ανθρώπου, και να ακολουθήσουν τον δρόμο της σωτηρίας που μας έδειξε μέσω της σταυρικής Του θυσίας.

Στην ακολουθία παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης και ο μεγάλος απόδημος ευεργέτης του τόπου μας κ. Ευστάθιος Βαλιώτης.

(με πληροφορίες & φωτό από immspartis.gr)