Η αυθεντική λακωνική πορτοκαλόπιτα (συνταγή)

0
2794

Υλικά

⇒ 2 κούπες χυμό πορτοκάλι

⇒ 1 κούπα λάδι

⇒ 1 κούπα ζάχαρη

⇒ 3 κούπες αλεύρι

⇒ 2 κουτ. του γλυκού σόδα

⇒ 20 γραμ. μπέικιν (ένα φακελάκι)

⇒ 1 σφηνάκι κονιάκ

⇒ ξύσμα από 2 πορτοκάλια

(για το σιρόπι)

⇒ 2 φλιτζ. νερό

⇒ 2 φλιτζ. ζάχαρη

⇒ 1 φλιτζ. χυμό πορτοκάλι

⇒ ξύσμα από ένα πορτοκάλι

⇒ 1 ξυλάκι κανέλας (προαιρετικό)

Εκτέλεση

Χτυπάτε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτετε το χυμό, μέσα στον οποίο προηγουμένως έχετε διαλύσει τη σόδα. Ρίχνετε το κονιάκ, το ξύσμα και στο τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν. Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Λαδώνετε ένα ταψί και ρίχνετε το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Για το σιρόπι: Βράζετε τα υλικά για 7 λεπτά περίπου (από τη στιγμή που αρχίζει να κοχλάζει) και το αφήνετε να κρυώσει.

Κόβετε την πίτα όσο είναι ζεστή σε κομμάτια και την περιχύνετε με κρύο σιρόπι.