Η πιο λαχταριστή συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα

0
1406

Υλικά

⇒ 1 κούπα ζαχάρη

⇒ 1 κούπα γάλα

⇒ 1/2 κούπα βούτυρο (ή 3/4 της κούπας λάδι)

⇒ 2 κούπες καρύδια χοντροκοπανισμένα

⇒ 1 κ.γ. κανέλα

⇒ 1/2 κ.γ. γαρύφαλο τριμμένο

⇒ 1 1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη

⇒ 1 1/2 κούπα αλεύρι

⇒ 5 αυγά

⇒ 1 κ.γ. σόδα

⇒ 3 κ.γ. μπέικιν

⇒ 2 κ.σ. κονιάκ

(για το σιρόπι)

⇒ 3 κούπες ζάχαρη

⇒ 2 κούπες νερό

⇒ 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

 

Εκτέλεση

Χτυπάτε τη ζάχαρη με το βούτυρο και ρίχνετε συνεχίζοντας το χτύπημα ένα-ένα τα αυγά. Προσθέτετε το γάλα και το κονιάκ, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το αλεύρι αφού το ανακατέψετε με τη φρυγανιά και το μπέικιν. Ρίχνετε τα καρύδια, συνεχίζοντας το ανακάτεμα έως ότου έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.

Βουτυρώνετε ένα ταψάκι, ρίχνετε το μείγμα και ψήνετε για 40–45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βγάζετε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει για 5 λεπτά πριν το σιροπιάσετε.

Για το σιρόπι: Βάζετε σε κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι και τα βράζετε για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει.

Ρίχνετε σταδιακά όλο το σιρόπι επάνω στο γλυκό.

Καλή επιτυχία!