Η πρόληψη των πυρκαγιών είναι υπόθεση όλων μας

0
337

Όπως έγινε γνωστό από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου Σπάρτης, οι δημοτικές υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια δασικών πυρκαγιών. Παράλληλα, συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης), χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.

Επίσης υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση τόσο σε δασικές, αγροτικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις εκτός οικισμών, όσο και στις οικοπεδικές εκτάσεις και ακάλυπτους χώρους εντός οικισμών.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν τις ιστοσελίδες του δήμου (www.sparti.gov.gr) και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).