Θετικά μηνύματα από τη σταθερή συμμετοχή του Δήμου Μονεμβασίας στην τουριστική έκθεση “Philoxenia”

0
345

Στην 32η διεθνή έκθεση τουρισμού “Philoxenia”, τη σημαντικότερη στα Βαλκάνια και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, συμμετείχε για μια ακόμη φορά με δικό του περίπτερο υποδοχής – προβολής σε κεντρικό σημείο του εκθεσιακού χώρου ο δήμος Μονεμβασίας. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Θεσσαλονίκης “Helexpo”.

Η “Philoxenia” κλείνει τον κύκλο των διεθνών τουριστικών εκθέσεων του τρέχοντος έτους στην Ελλάδα, όπου ουσιαστικά γίνεται ο απολογισμός, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει έναν καινούργιο, αυτόν της επόμενης τουριστικής περιόδου. Με δεδομένη μάλιστα τη σημαντική αύξηση τόσο των ποσοτικών όσο και των ποιοτικών μεγεθών της έκθεσης, ο πρωταγωνιστικός της ρόλος στην ευρύτερη περιοχή επιβεβαιώθηκε έμπρακτα, αφού η συνολική επισκεψιμότητα αυξήθηκε κατά 46% έναντι της περσινής διοργάνωσης (με πάνω από 20.000 άτομα να περνούν τις πύλες της), ο αριθμός των εμπορικών επισκεπτών σχεδόν διπλασιάστηκε (η αύξηση άγγιξε το 91%), ενώ οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες ήταν κατά 70% περισσότεροι.

Ακολουθώντας επίσης το παράδειγμα μεγάλων αντίστοιχων διεθνών εκθέσεων του εξωτερικού, για πρώτη φορά τα επιχειρηματικά ραντεβού πραγματοποιήθηκαν σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ο οποίος πληροί τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές για την υλοποίηση ανάλογων συναντήσεων. Έτσι οι εκπρόσωποι του δήμου Μονεμβασίας, κ.κ. Τάκης Παπαδάκης, Δημήτρης Πολλάλης και Θεοδούλη Σπυριδάκου, είχαν τη δυνατότητα σε ιδανικές συνθήκες να πραγματοποιήσουν αλλεπάλληλες προγραμματισμένες b2b συναντήσεις με ταξιδιωτικούς πράκτορες από την Ευρώπη και τα Βαλκάνια, παρουσιάζοντας την ποικιλομορφία του τουριστικού προϊόντος του δήμου, καθώς και τις τουριστικές δράσεις για το 2017.

Παράλληλα, στο περίπτερο του δήμου, διενεμήθησαν στους ενδιαφερόμενους έντυπα και πλούσιο πληροφοριακό υλικό για τον πολιτισμό της περιοχής, την πλούσια παράδοσή της και τους τουριστικούς της προορισμούς. Το ενδιαφέρον τόσο των επισκεπτών όσο και των ταξιδιωτικών πρακτόρων εστιάστηκε, μεταξύ άλλων, στις φυσικές ομορφιές της περιοχής, στις νέες μορφές εναλλακτικού τουρισμού (όπως ο θρησκευτικός, ο ιστορικός, ο συνεδριακός κ.ά.), ενώ σε επίπεδο καταλυμάτων υπήρξε πολύ έντονο ενδιαφέρον για τα boutique hotels και τα family hotels. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες μάλιστα έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον, αφού γνώριζαν ελάχιστα την περιοχή, γεγονός που καταδεικνύει τα μεγάλα περιθώρια που υπάρχουν για μελλοντική αύξηση τόσο των επισκεπτών όσο και της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Το περίπτερο του δήμου Μονεμβασίας επισκέφθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα, η εντεταλμένη σύμβουλος Τουρισμού Λακωνίας κ. Ματούλα Μπελεγρή, δήμαρχοι από όλη την επικράτεια, τουριστικοί φορείς, καθώς επίσης και πλήθος κόσμου από τη βόρεια Ελλάδα.