Υλοποιώντας το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του, ο δήμος Σπάρτης συμμετείχε για πρώτη φορά στη διεθνή έκθεση τουρισμού BIT 2017 στο Μιλάνο (2-4 Απριλίου). Σηματοδότησε έτσι το άνοιγμά του στην ιταλική τουριστική αγορά.

Η ΒΙΤ πραγματοποιήθηκε στο σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο Fiera Milano και είχε τέσσερις βασικές ενότητες: Leisure, Luxury, MICE και Destination Sport. Στην έκθεση συμμετείχαν 1.500 hosted buyers, 2.000 εταιρείες και φορείς, καθώς και δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες του τουρισμού, ενώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι επισκέπτες ξεπέρασαν τις 50.000. Από ελληνικής πλευράς, τα αισιόδοξα μηνύματα για αύξηση των πτήσεων από Ιταλία και των οδικών αφίξεων δικαίωσαν όσες περιοχές και επιχειρήσεις έλαβαν φέτος μέρος στην έκθεση.

Ο δήμος Σπάρτης συμμετείχε ως συνεκθέτης στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η επισκεψιμότητα του κοινού αλλά και των επαγγελματιών και δημοσιογράφων που βρέθηκαν στο stand του δήμου κινήθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα. Για πρώτη φορά, εκτός από το έντυπο πληροφοριακό υλικό, μοιράστηκαν και αναμνηστικά δώρα (μπρελόκ, καπέλα κλπ), καθώς και press kit για τους δημοσιογράφους σε ψηφιακή μορφή (usb), τα οποία περιείχαν βίντεο, φωτογραφίες και παρουσίαση του δήμου με κείμενο στην ιταλική γλώσσα.

Οι εκπρόσωποι του δήμου Σπάρτης, κ.κ. Χριστίνα Μακρυσοπούλου, δημοτική σύμβουλος, και Χρήστος Μητράκος, προϊστάμενος του τμήματος Τουρισμού, είχαν σειρά επαφών με ταξιδιωτικούς πράκτορες, δημοσιογράφους και bloggers, στους οποίους παρουσίασαν το τουριστικό προϊόν του δήμου μας και τους προσκάλεσαν να έλθουν για να γνωρίσουν την περιοχή μας. Το κοινό της έκθεσης έδειξε εξαιρετικό ενδιαφέρον για τη Σπάρτη και τα αξιοθέατά της, όχι μόνο για τους αρχαιολογικούς χώρους της και την καστροπολιτεία του Μυστρά αλλά και για τη φυσική ομορφιά του Ταϋγέτου και του Πάρνωνα, καθώς και για δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ορειβασία και mountain bike.

Με την παρουσία του δήμου Σπάρτης στην έκθεση ΒΙΤ 2017 ολοκληρώθηκε η πρώτη ενότητα διεθνών τουριστικών εκθέσεων στις οποίες συμμετείχε για το τρέχον έτος. Η παρουσία του σε διεθνείς τουριστικά γεγονότα θα συνεχιστεί το ερχόμενο φθινόπωρο.