Θετικός και φέτος ο απολογισμός των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Σπάρτης

Επιτυχημένες ήταν και οι φετινές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που διοργάνωσε από 16 Δεκεμβρίου έως 5 Ιανουαρίου ο Δήμος Σπάρτης σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος. Σε πείσμα των καιρών, ο δήμος έβαλε στόχο να διατηρήσει φωτεινά τα χαμόγελα μικρών και μεγάλων, να δημιουργήσει στιγμές ξεγνοιασιάς, ψυχαγωγίας και θετικής ψυχολογίας, να γεμίσει την πόλη μας χρώμα και αισιοδοξία και να ενισχύσει εκτός των άλλων και την εμπορική κίνηση της τοπικής αγοράς.

Βασικό στοιχείο του γιορτινού κλίματος ήταν η δημιουργία, για δεύτερη φορά, του χριστουγεννιάτικου χωριού στο πάρκο του Οσίου Νίκωνος (ΟΤΕ) και στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης. Διοργανώθηκαν επίσης πολλές δωρεάν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με κύριο αποδέκτη τα παιδιά: παραστάσεις με αφηγήσεις παραμυθιών και παιχνίδια στα δημοτικά σχολεία Μυστρά – Αγίου Ιωάννη, Μαγούλας και Ξηροκαμπίου, στην πολιτιστική αίθουσα «Μπακή» στο Καστόρι, στο πολιτιστικό κέντρο Γκοριτσάς και στην κοινοτική αίθουσα Καρυών. Ακόμη, το «χριστουγεννιάτικο αστυνομικό μυστήριο» στο μουσείο, μια δημιουργική εκπαιδευτική απασχόληση για παιδιά, πραγματοποιήθηκε στο Μανουσάκειο Μουσείο Αστικού και Λαϊκού Βίου.

Η ανταπόκριση των πολιτών ήταν μεγάλη, οι πλατείες γέμισαν με γέλια και χαρούμενες φωνές, οι αίθουσες με χειροκροτήματα.

Από πλευράς δήμου εκφράστηκε ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, στο Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας, στη δημοτική φιλαρμονική και στον Μουσικό Όμιλο Σπάρτης που μας ταξίδεψαν με τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες τους, στη δημοτική αστυνομία, στους εργαζομένους του δήμου, στα μέλη του ΚΑΠΗ και σε όλους τους εθελοντές.

Οι διοργανωτές εξάλλου υποσχέθηκαν ανάλογη συνέχεια του χρόνου, με ακόμα περισσότερα τραγούδια, παραμύθια, παιχνίδια και πολλά ακόμα εισιτήρια στον μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων!