Ιδιαίτερα καλαίσθητη η έκθεση της ΛΕ.ΦΩ.Σ. στην πλατεία

0
303
ekthesi LEFOS (7)

ekthesi LEFOS (7)

«Φωτογραφικές Αναζητήσεις» είναι το θέμα της έκθεσης που διοργανώνει η Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης.

Τα εγκαίνια έγιναν την Τετάρτη 2 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία. Το «παρών» στην τελετή έδωσαν ο δήμαρχος κ. Σταύρος Αργειτάκος, ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού και Περιβάλλοντος κ. Μάριος Τζωρτζάκης και πολλοί φίλοι της ΛΕΦΩΣ. Τη μουσική επένδυση της εκδήλωσης είχε αναλάβει η μουσική σχολή «Τυρταίος».

Ο πρόεδρος της Λέσχης κ. Γιάννης Γκλέκας αναφέρθηκε στο πλούσιο έργο που έχει επιτελέσει η ΛΕΦΩΣ στα 14 χρόνια παρουσίας της, καθώς και στον τρόπο που δούλεψαν τα μέλη της για να παρουσιάσουν τη φετινή έκθεση.

Ο κ. Αργειτάκος στο σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη τον πρόεδρο και τα μέλη της ΛΕΦΩΣ για την οργάνωση, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στον καλαίσθητο εξοπλισμό που έχει στηθεί στην κεντρική πλατεία για τις ανάγκες της έκθεσης. Κάλεσε τέλος τη Λέσχη να βοηθήσει, ώστε το Μουσείο Φωτογραφικών Μηχανών στο Μυστρά να γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό μέσα από εκδηλώσεις φωτογραφικού περιεχομένου.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο φωτογράφος κ. Δημήτρης Κουμουτσίδης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Η φωτογραφία ως μέσο έκφρασης».

Η τελετή εγκαινίων έκλεισε με την προβολή βίντεο που περιελάμβανε τις φωτογραφίες της έκθεσης, αλλά και την προετοιμασία και το στήσιμό της.

Στην έκθεση, η οποία κατά γενική ομολογία είναι άρτια από πλευράς οργάνωσης και πάνω απ’ όλα αισθητικής, συμμετέχουν 29 μέλη της ΛΕΦΩΣ με 58 φωτογραφίες. Θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 6 Ιουλίου, με ώρες λειτουργίας για το κοινό από τις 20.00΄ έως και τις 23.00΄.

ekthesi LEFOSekthesi LEFOS (1)ekthesi LEFOS (2)ekthesi LEFOS (3)ekthesi LEFOS (4)ekthesi LEFOS (5)ekthesi LEFOS (6)