Κάλεσμα ΟΑΣΠΠ για συμμετοχή των αγροτών στην πανελλαδική απεργία

Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες να συμμετάσχουν ενεργά, με τους αγωνιστικούς συλλόγους του οργανωμένου αγροτικού κινήματος σε κάθε νομό, στις συγκεντρώσεις της αυριανής πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας.

Όπως αναφέρουν στο κάλεσμα, «στις 14 Δεκέμβρη διαδηλώνουμε ενάντια στη δραματική μείωση του εισοδήματός μας απο τη φοροληστεία και τα χαράτσια, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, το αυξημένο κόστος παραγωγής, τις χαμηλές και “ανοιχτές” τιμές που επιβάλλουν σε όλα τα προϊόντα στο όνομα της “ελεύθερης οικονομίας της αγοράς”, όπου μια χούφτα εμποροβιομήχανοι, μεγαλέμποροι και οι τράπεζες καρπώνονται τον ιδρώτα μας, που σε κάποιες περιπτώσεις είμαστε και απλήρωτοι και το μόνο που μας μένει στο τέλος είναι τα χρέη.

Αναγκαία για τη ζωή μας τώρα περισσότερο από ποτέ η οργάνωση του αγροτικού κινήματος με το παραπέρα δυνάμωμα των αγροτικών συλλόγων και την ουσιαστική λειτουργία τους, καθώς και τη δημιουργία νέων, ως απάντηση στις λογικές της απογοήτευσης και μοιρολατρίας, γιατί αποτελούν τον πυρήνα αντίστασης και αγώνων ενάντια στις πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ, που μας οδηγούν στην εξαθλίωση και το ξεκλήρισμα.

Οργανωμένα θα δώσουμε τη μάχη σε συμμαχία με τους εργάτες και τους αυτοαπασχολούμενους, γιατί τα προβλήματα είναι κοινά».

Η ΟΑΣΠΠ καλεί επίσης τους αγρότες να συμμετάσχουν στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17/12, στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας.