Καλοκαίρι… στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης

0
626
Dimosia Vivliothiki Spartis

Η δημόσια βιβλιοθήκη Σπάρτης θα βρεθεί κοντά στα παιδιά και τους εφήβους της περιοχής μας για ένα ακόμη καλοκαίρι, με καθημερινές δημιουργικές απασχολήσεις και δραστηριότητες.

Φέτος συμμετέχει στην “Καλοκαιρινή εκστρατεία για την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας”, με σύνθημα “Γίνε εξερευνητής του κόσμου”, η οποία σχεδιάστηκε και υποστηρίζεται οργανωτικά από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Παράλληλα η Βιβλιοθήκη συνεχίζει την καθημερινή λειτουργία όλων των τμημάτων της και τις καθιερωμένες δράσεις όπως η ρομποτική, η ραπτική και η ημέρα παιχνιδιών, που τα προηγούμενα καλοκαίρια αγαπήθηκαν από τα παιδιά.

Αναλυτικότερα, το διάστημα από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν:
• 33 «εκπαιδευτικές εξερευνήσεις» στο πλαίσιο του προγράμματος «Γίνε εξερευνητής του κόσμου»,
• επιπλέον εξερευνήσεις στο χώρο της ρομποτικής κάθε Τετάρτη,
• παιχνίδια WiiSports και άλλα ομαδικά κάθε Παρασκευή,
• μαθήματα ραπτικής – κεντήματος κάθε εβδομάδα.

Καθοριστικός είναι ο ρόλος των τοπικών χορηγών, των εμψυχωτών και των εθελοντών, αφού χωρίς αυτούς δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση καμιάς από τις παραπάνω δράσεις. Ο Δήμος Σπάρτης, ο Σύλλογος των Φίλων της Βιβλιοθήκης, ο Σύλλογος Φίλων του Αρχείου Νικηφόρου Βρεττάκου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, η Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης, η Αμερικάνικη Γωνιά της Βιβλιοθήκης και πολλοί άλλοι πλαισιώνουν με την οικονομική τους στήριξη και την προσωπική εργασία την όλη προσπάθεια. Σε όλους αυτούς, καθώς και στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος απευθύνουν δημόσιες ευχαριστίες οι υπεύθυνοι της Βιβλιοθήκης.

Το πλήρες πρόγραμμα είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα www.nikiforos.edu.gr και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (www.facebook.com/dkbspartis και www.twitter.com/dkbspartis).

Πληροφορίες δίδονται όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες της βιβλιοθήκης στα τηλέφωνα 27310 26853 και 27310 21180 (fax 27310 89331) και στο e-mail [email protected].

Η γιορτή έναρξης είναι προγραμματισμένη στις 16 και 17 Ιουνίου, με την πρόσκληση να είναι ανοικτή προς όλους.