Καύσωνας: Στα ύψη η θερμοκρασία και σήμερα

thermometro

thermometro

Ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού έκανε την εμφάνισή του χθες Τετάρτη, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 36 ή ακόμη και τους 38 βαθμούς Κελσίου κατά τόπους.

Η Πέμπτη αναμένεται να είναι ακόμη πιο ζεστή μέρα, με τον υδράργυρο να φτάνει σε Σπάρτη, Γύθειο και Σκάλα τους 39 βαθμούς. Υψηλές θερμοκρασίες γύρω στους 37-38 0C αναμένονται και στην Αρεόπολη.

Από το απόγευμα της Παρασκευής και κυρίως από το Σαββατοκύριακο θα αρχίσει να δροσίζει ο καιρός.

Μέτρα προφύλαξης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Όπως αναφέρει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τις πολύ ζεστές ημέρες οι πολίτες θα πρέπει να προτιμούν ελαφριά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα, να φορούν καπέλο, να τρέφονται με ελαφρά και μικρά γεύματα με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά, να πίνουν άφθονα υγρά και να αποφεύγουν τα οινοπνευματώδη ποτά. Συνιστώνται, επίσης, πολλά χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπως και η χρήση σκουρόχρωμων γυαλιών που προστατεύουν τα μάτια από την έντονη αντανάκλαση του ήλιου. Να αποφεύγονται η ηλιοθεραπεία και η βαριά σωματική εργασία και άσκηση.

Τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα θα πρέπει να συμβουλευθούν τον θεράποντα ιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών, ενώ όσοι παίρνουν φάρμακα θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους εάν θα πρέπει να τα συνεχίσουν και σε ποια δοσολογία.

Τέλος, ειδικά μέτρα προφύλαξης θα πρέπει να λαμβάνονται για την προστασία των βρεφών, των παιδιών και των ηλικιωμένων.