Κοπή πίτας και εκλογές για τον Μουσικό Σύνδεσμο “Πέτρος ο Πελοποννήσιος”

Το διοικητικό συμβούλιο του Μουσικού Συνδέσμου Λακωνίας “Πέτρος ο Πελοποννήσιος” καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην έκτακτη γενική συνέλευση με μόνο θέμα τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου διοικητικού σχήματος. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Ιανουαρίου και ώρα 18.00′ στα γραφεία του Συνδέσμου στη Σπάρτη (Λυσσάνδρου 3, έναντι μητρόπολης).

Όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Σύνδεσμο έως και την Πέμπτη 12/1, είτε τηλεφωνικά στον αριθμό 6948938070 είτε με e-mail στη διεύθυνση [email protected]

Παρουσία του σεβασμιωτάτου κόπηκε η βασιλόπιτα

Εντωμεταξύ, σε μια λιτή εκδήλωση την Κυριακή 8/1 ο Σύνδεσμος έκοψε την παραδοσιακή βασιλόπιτα, την οποία ευλόγησε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Κυριάκος Δερδελάκος, που με μια ολιγόλεπτη ομιλία παρουσίασε τα πεπραγμένα της τριετίας 2014-2017. Ο χοράρχης του Συνδέσμου και πρωτοψάλτης κ. Παναγιώτης Τζανάκος προέβη σε έναν καλλιτεχνικό απολογισμό της χορωδίας και αναφέρθηκε στους επόμενους στόχους. Επίσης παρουσίασε διάφορες περί ψαλτικής ομιλίες και συγγράμματα του ομότιμου καθηγητού του ΕΚΠΑ κ. Στάθη, μία επιλογή προς ψυχική ωφέλεια όλων των παρευρισκομένων.

Τυχερός της βραδιάς ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Κοσμάς, προϊστάμενος του ΙΝ. Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης, που βρήκε το φλουρί και πήρε ως δώρο έναν ψηφιακό δίσκο με αγιορείτικα μέλη που ψάλλει η χορωδία “ΤΡΟΠΟΣ’’ του κ. Κων/νου Αγγελίδη.

Την εκδήλωση έκλεισε ο σεβασμιώτατος, απευθύνοντας λόγους πατρικής αγάπης προς τους παρισταμένους. Ευχήθηκε ακόμη καλές εκλογές και δήλωσε για μια ακόμη φορά πως η ιερά μητρόπολη θα είναι πάντα κοντά στον “Πέτρο Πελοποννήσιο” και θα στηρίζει το έργο του.