Κυριακάτικη εξόρμηση του ΕΟΣ για την κοπή της ορειβατικής πίτας

0
466

Την προσεχή Κυριακή, 22 Ιανουαρίου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί εξόρμηση στον Πάρνωνα για την κοπή της ορειβατικής πίτας του 2017.

Συγκεκριμένα θα γίνει ανάβαση από τα Βέρροια στην Ανάληψη (Σταματήρα, 1.360μ) μέσω της μονής Αγίων Αναργύρων, με επιστροφή από τα ίδια. Η πίτα θα κοπεί στην κορυφή της Ανάληψης.

Μετά την πορεία θα προσφερθεί ζεστή φασολάδα στα Βέρροια. Με την ευκαιρία θα «εγκαινιαστεί» η νέα χρήση του παλαιού «σχολείου» του οικισμού, το οποίο, μετά την ανακαίνισή του με πολλή εθελοντική δουλειά από ντόπιους και φίλους των Βερροίων και κάλυψη πολλών δαπανών από τον ομογενή Γιώργο Σακελλάρη, παραχωρήθηκε κατά χρήση από το δήμο Σπάρτης στον ΕΟΣ, για να λειτουργήσει ως κέντρο υποστήριξης εθελοντικών δράσεων προστασίας και ανάπτυξης του Πάρνωνα.

Οι ώρες της πορείας, που έχει βαθμό δυσκολίας Β, υπολογίζονται περίπου 5 – 5.30′. Η αναχώρηση θα γίνει με ΙΧ στις 8 το πρωί της Κυριακής από το κλειστό γυμναστήριο Σπάρτης.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο συντονιστή της εξόρμησης κ. Γιάννη Σταυρόπουλο (6974887378), μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 20/1.