Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΟΣ) Σπάρτης θα κινηθεί την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στη διαδρομή Λακκώματα – Τσάρκος – Σπανακάκι, με επιστροφή από τα ίδια.

Η πορεία θα έχει διάρκεια επτά περίπου ώρες και χαρακτηρίζεται μέτρια/δύσκολη. (Oι ώρες υπολογίζονται κατά προσέγγιση και εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες, την ποιότητα του χιονιού και την ομοιογένεια της ομάδας).

Η αναχώρηση είναι προγραμματισμένη στις 7.30′ το πρωί της Κυριακής με ΙΧ αυτοκίνητα από το κλειστό γυμναστήριο Σπάρτης για Αναβρυτή – Λακκώματα. (Η πρόσβαση στα Λακκώματα υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχουν χιόνια σε αυτό το υψόμετρο).

Απαραίτητα για τη συμμετοχή είναι η πολύ καλή φυσική κατάσταση, ο κατάλληλος εξοπλισμός και γνώσεις χειμερινού βουνού με δεδομένες τις πρόσφατες αλλά και πιθανές νέες χιονοπτώσεις (οπωσδήποτε αδιάβροχα ορειβατικά άρβυλα, γκέτες, κραμπόν, πιολέ).

Oι αρχηγοί των αναβάσεων μπορούν να αποκλείσουν από τη διαδρομή άτομα, για τη δική τους ασφάλεια, που δεν είναι εφοδιασμένα με τον απαιτούμενο κατά περίπτωση ατομικό εξοπλισμό, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της ανάβασης ή για οποιονδήποτε άλλο βάσιμο λόγο, καθώς επίσης να τροποποιήσουν ή να ακυρώσουν την ανάβαση αν οι καιρικές συνθήκες είναι αρνητικές.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους συντονιστές στα τηλ. 6974098419 (Κώστας Λαγανάς) και 6973537944 (Σπύρος Λιναρδάκης) το αργότερο μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 14/12.