Λέσχη ανάγνωσης για παιδιά στο Δήμο Μονεμβασίας

Ο δήμος Μονεμβασίας πρόκειται να λειτουργήσει Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά γυμνασίου και λυκείου (13 έως 18 ετών). Στόχος της δράσης είναι να αναπτύξουν τα παιδιά αγάπη για το βιβλίο, να έλθουν σε επαφή με έναν βαθύ και ουσιαστικό τρόπο ανάγνωσης και να συζητήσουν θέματα που τα απασχολούν μέσα από κατάλληλα βιβλία-οδηγούς.

Οι συναντήσεις θα είναι απογευματινές και θα γίνονται σε αίθουσα του γυμνασίου ή του λυκείου Μολάων. Θα περιλαμβάνουν ομαδική ανάγνωση λογοτεχνικών έργων, συζήτηση και επεξεργασία πάνω στα κύρια θέματα που θίγονται σε αυτά, καθώς και σχετικά παιχνίδια ή άλλες δραστηριότητες (πχ εικονογράφηση, δραματοποίηση, προβολή ταινίας, μουσική, επίσκεψη σε χώρο σχετικό με το θέμα, πρόσκληση του συγγραφέα κλπ). Τον συντονισμό θα αναλάβουν οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Αντώνης Μπόζης (φιλόλογος), Αθανάσιος Παυλάκης (οδοντίατρος), Κωνσταντίνα Ντανάκα (φιλόλογος) και Ολυμπία Λαμπούση (θεολόγος).

Η πρώτη συνάντηση έχει οριστεί για το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου και ώρα 17.00΄ στο λύκειο Μολάων.

Οι εγγραφές στη λέσχη και οι δηλώσεις προτίμησης για τις ώρες και τις ημέρες των συναντήσεων θα γίνονται στα τηλέφωνα 6947474853 και 6944730793 ή ηλεκτρονικά στο e-mail maparesearch@yahoo.gr.