Λαμπρός εορτασμός και χειροτονία διακόνου στην ιερά μονή των Αγίων Τεσσαράκοντα

Τη μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα των εν τη λίμνη της Σεβαστείας μαρτυρησάντων γιόρτασε σήμερα η εκκλησία μας και η ιστορική φερώνυμη ιερά μονή Σπάρτης πανηγύρισε με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια.

Χθες το απόγευμα τελέσθηκε ο πανηγυρικός δισαρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, στον οποίο χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων. Στην προσφώνησή του ο κ. Ευστάθιος ευχαρίστησε θερμά τον σεβ. μητροπολίτη Ξάνθης για τη συχνή τιμητική παρουσία του στην πανήγυρη της μονής, ενώ επεσήμανε ότι είναι περιττή η παρουσίασή του στο εκκλησίασμα, αφού είναι γνωστοί οι ισχυροί δεσμοί που τον συνδέουν με την ιερά μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης γενικότερα και με τη μονή ειδικότερα.

Από την πλευρά του ο κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε τον σεπτό ποιμενάρχη μας επειδή, μέσω της προσκλήσεώς του, του έδωσε την ευκαιρία να βρεθεί για άλλη μια φορά στο μοναστήρι όπου τελέσθηκε η μοναχική κουρά του, τονίζοντας ότι πάντα συγκινείται όταν επιστρέφει. Στη συνέχεια ο μητροπολίτης Ξάνθης απευθύνθηκε στο εκκλησίασμα προσφέροντας τον εποικοδομητικό λόγο του, κατά τη διάρκεια του οποίου αναφέρθηκε στο μαρτύριο των Αγίων Τεσσαράκοντα και στα μηνύματα που μπορούμε να αντλήσουμε από αυτό στη σύγχρονη εποχή.

Την κυριώνυμη ημέρα της γιορτής τελέσθηκαν ο όρθρος, η αρτοκλασία και η προηγιασμένη αρχιερατική θεία λειτουργία, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Ευστάθιος τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του νέου μοναχού της αδελφότητας της μονής Νικολάου Αρριανά.

πηγή: immspartis.gr