Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, που είναι αφιερωμένη στα παιδιά, ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος αναφέρει τα ακόλουθα:

“11 Δεκεμβρίου: Σήμερα τα παιδιά όλου του κόσμου, ανεξαρτήτως χρώματος και φυλής, γιορτάζουν σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη μας.

Γιορτάζουν τα παιδικά μάτια που χαμογελούν όταν ζουν σε ένα ειρηνικό, ασφαλές και υγιές περιβάλλον, όταν βιώνουν με αξιοπρέπεια τα πιο όμορφα χρόνια της ζωής τους. Γιορτάζουν οι παιδικές ψυχές που καθημερινά μας λένε πολλά, μας μιλούν για τα δικαιώματά τους. Σπάνια όμως αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες τους και ενθαρρύνουμε τις πρωτοβουλίες τους.

Συνηθίζουμε να λέμε ότι τα παιδιά μας είναι όλη μας η ζωή. Για τα παιδιά μας θα δώσουμε και τη ζωή μας αν χρειαστεί. Όλοι μας θέλουμε να κοιτάμε στα μάτια τα παιδιά και να καθρεπτίζεται μέσα τους η ψυχή μας.

Στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε, τα παιδιά γίνονται τα αθώα θύματα της οικονομικής κρίσης. Όλο και περισσότερα παιδιά από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες βιώνουν τα προβλήματα που πηγάζουν από τη μορφή της κοινωνίας μας. Ζουν και μεγαλώνουν απομονωμένα, χωρίς τη συναισθηματική αλλά και τη φυσική ασπίδα της οικογένειας. Κάποια από αυτά προάγονται στην επαιτεία ή είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας και σεξουαλικής κακοποίησης μέσω διαδικτύου.

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού, ας σκεφτούμε τα παιδιά που βρίσκονται σε άμεση ανάγκη και χρειάζονται φροντίδα και προστασία. Ας τους προσφέρουμε την αγάπη μας για να χαμογελάσουν οι ψυχές τους”.