Πώς θα φτιάξετε μανιάτικο μπουρέκι (χωρίς φύλλο)

0
3394

(συνταγή της κ. Αρχοντούλας Μιχελάκου – Παναγιωτοπούλου)

Υλικά

⇒ 2,5 κιλά γάλα κατσικίσιο
⇒ 1/2 πακέτο σιμιγδάλι ψιλό
⇒ 1/2 πακέτο κορν φλάουρ
⇒ 1/2 πακέτο ζάχαρη
⇒ 4 βανίλιες
⇒ 8 αυγά

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα τοποθετείτε όλα τα υλικά εκτός από το γάλα. Ανακατεύτε πολύ καλά και βάζετε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Αμέσως ρίχνετε το γάλα (να είναι σε θερμοκρασία δωματίου).

Ανακατεύετε συνέχεια και μόλις αρχίσει να πήζει αποσύρετε την κατσαρόλα και στρώνετε την κρέμα στο ταψί, αφού πρώτα ρίξετε στον πάτο λίγο λάδι και λίγο σιμιγδάλι. Στρώστε όμορφα την κρέμα και πασπαλίστε με κανέλα.

Ψήστε σε αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα. Θα το δείτε έτοιμο όταν επάνω θα έχει πάρει χρυσόξανθο χρώμα.

Καλή επιτυχία!