Μεγάλη αγροτική κινητοποίηση στη Σπάρτη

0
417
trakter 11

trakter 11

Σήμερα το πρωί οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Γερακίου ξεκίνησαν με τα τρακτέρ τους από το χώρο έξω από το Γυμνάσιο Γερακίου για τη Σπάρτη, προκειμένου να ενωθούν με άλλους αγρότες του νομού Λακωνίας και να διαμαρτυρηθούν για το νέο φορολογικό καθεστώς του αγροτικού κόσμου. Η κινητοποίηση ήταν δυναμική, αφού 100 και πλέον τρακτέρ έδωσαν το «παρών» σε αυτό το κάλεσμα.

Το κομβόι από το Γεράκι ενώθηκε με το μπλόκο της Σκάλας και όλοι μαζί, αφού διέσχισαν την εθνική οδό με μαύρες σημαίες σε ενδειξη διαμαρτυρίας, έφτασαν στη Σπάρτη, όπου έκαναν αναστροφή στο ύψος της παλιάς νομαρχίας και μετέβησαν στο διοικητήριο Λακωνίας, ώστε να επιδώσουν ψήφισμα στην αντιπεριφερειάρχη κ. Τζανετέα.

Σύμφωνα με τον κ. Χρήστο Μπαλαμπάνο, πρόεδρο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γερακίου, «το αλαλούμ που επικρατεί από μέρους της κυβέρνησης σχετικά με τη φορολόγηση αυτής της κοινωνικής ομάδας εξώθησε τους αγροτοκτηνοτρόφους σε διαμαρτυρία. Μακάρι ο αγώνας τους να δικαιωθεί γιατί η εργασία των αγροτών και κτηνοτρόφων γίνεται κάτω από αντίξοες συνθήκες, και με τη μείωση της τιμής των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, τη φορολογία και τη γενικευμένη οικονομική κρίση που υπάρχει, πολλές οικογένειες στερούνται τα βασικά. Η ζωή τους έχει γυρίσει πολλές δεκαετίες πίσω, διότι τα έξοδα έχουν γίνει αφόρητα και τα έσοδα έχουν μειωθεί στο ελάχιστο”.

trakter 1trakter 12trakter  20trakter 16trakter 17trakter 18trakter 4