Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 12/5 στο Γύθειο (πρωί) και τη Σκάλα (απόγευμα) ημερίδες με αντικείμενο την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Αντίστοιχες εκδηλώσεις είχαν φιλοξενηθεί πριν δύο εβδομάδες στη Σπάρτη και τους Μολάους.

Κύριος ομιλητής ήταν ο αστυνόμος Α΄ Βασίλειος Σπυρόπουλος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο οποίος μαζί με τον υπαστυνόμο Β΄ Χρήστο Παπαδόπουλο της ίδιας υπηρεσίας ανέπτυξαν τις θεματικές ενότητες “cyberbullying”, “κίνδυνοι που ελλοχεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης” και “γενικότερα θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο”. Στο ακροατήριο βρέθηκαν μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γονείς και εκπαιδευτικοί, αλλά και πολίτες κάθε ηλικίας, οι οποίοι ενημερώθηκαν με πρακτικά παραδείγματα.

Η πρωτοβουλία διοργάνωσης των ημερίδων, ύστερα και από ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας, ανήκει στον αναπληρωτή γενικό γραμματέα Εσωτερικών κ. Τζανέτο Φιλιππάκο, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις και κατά τους χαιρετισμούς του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: “Οι νέες τεχνολογίες εξελίσσονται με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς και το διαδίκτυο έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, επηρεάζοντας πάρα πολλούς τομείς: από την εργασία και τις συναλλαγές, μέχρι τη διασκέδαση και τις διαπροσωπικές μας σχέσεις.
Οι δυνατότητες και οι δρόμοι που ανοίγονται είναι απεριόριστοι, όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τους κινδύνους που παραμονεύουν και τα προβλήματα και τις προκλήσεις που καλούμαστε όλοι –μικροί και μεγάλοι– να αντιμετωπίσουμε.
Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο είναι πολύ σημαντικό που βρεθήκαμε αυτό το διάστημα στη Λακωνία, μαζί με εξειδικευμένα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μιας υπηρεσίας με συνεχείς δράσεις, πολλαπλές επιτυχίες και ξεχωριστή κοινωνική προσφορά για την προστασία των παιδιών μας στον κυβερνοχώρο.
Η ασφάλεια σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας είναι υπόθεση όλων μας και η ελληνική αστυνομία βρίσκεται πάντα δίπλα στους πολίτες, δίπλα στα παιδιά μας, τόσο στον πραγματικό όσο και στον ψηφιακό κόσμο”.